Jest TypeR o oznaczeniu FN2 i siniku K20A2 co ma 200KM i jest wersja TypeS co to jest zwykły pakiet stylizacyjny do cywilnego Civica o oznaczeniu FN1 i ma silnik R18A1 140KM.
To Type-R a nie Type-S Type-S to 3 drzwiowa lekko obniżona odmiana zwykłego UFO. Mój kolega też ma takiego Type-S 1.8 i wcale się Mihau Ci nie dziwię, że go objechałeś bo słabsze od Twojej Skody a poza tym, pojeździłem z kolegą tym trochę i szału to nie robi.
Żeby nie było OT Coke nie lepiej zmodzić dotychczasowe auto?
[ Dodano: Czw 08 Gru, 11 18:12 ]
Zamieszczone przez Mihau
wersja TypeS co to jest zwykły pakiet stylizacyjny do cywilnego Civica o oznaczeniu FN1 i ma silnik R18A1 140KM.
Lub 1.4 i-VTEC o mocy 100KM kiedyś jeszcze chyba był 2.2 i-CTDI również 140KM
A no, racja. Pogrzebałem teraz w necie i faktycznie TypeS to coś jak S-Line w Audi.
A TypeR to to właściwe. :szeroki_usmiech
A takie coś znalazłem na sr.pl:
Dane są w tym przypadku przekłamane. Ja mam aktualnie coś ok 8,5s do 100, a zlał mnie sromotnie.
Ostatnio dostałem film z pomiarem od niego na GG. Ale po reinstalacji Wina nie mogę go odnaleźć w sieci.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Nie, była kiedyś tego typu idiotyczna dyskusja na którymś forum, o tym jak to Type-R EP3 zapierdala a TS nie jedzie. Skończyło się ustawką i okazało się że sprawny TS i sprawny Type-R z ogarniętymi kierownikami jadą tak samo (czyli ciut poniżej 7). Czy to się właścicielom Hond podoba czy nie :zlosnik: Przypominam że EP3 było wyraźnie szybsze od wspomnianego tu nowego Type-R FN2.
wadą TSów jest zestopniowanie skrzyni, które powoduje, że przy minimalnie choćby za wolnej zmianie z 1 na 2 albo z 2 na 3 albo tych obu :szeroki_usmiech powoduje "wypadnięcie z VVT-L i zmulenie skutkujące znacznym pogorszeniem przyśpieszenia.
Zamieszczone przez Skodio_
jesli chodzi o przyspieszenie od 0-100 to nawet miśowy MPS ze wzgledów ośki robi to w ok~6sek
Komentarz